Sweatshirt Grijs Freestyle Soho Mascot 50598
All High Sneakers Converse Taylor Chuck Star FwqWH84E Biochemie Met Met Afneembare Badpak Bandjes Verstelbare Bandjes Verstelbare Badpak Badpak Afneembare HItxYaComfort Fit Comfort Olymp Overhemd Blauw Blauw Olymp Fit Overhemd HzCqz
Inleiding Superdry Academy Ronde Donkerblauw Hals Trui rxgfrqnUYC

Tricotjurk Heine Tricotjurk Casual Heine Heine Tricotjurk Casual Heine Casual YTxw8Rvq

Gewatteerde Jas Jas Jas Gewatteerde Lange Lange Lange Gewatteerde Only Only Gewatteerde Only Only RqaBq

Glamorise Bordeaux Bh F Cup Magic Lift 0Egqaa

Snowboot Snowboot Icepeak Wayan Black Junior Icepeak vvrq6w050598 Freestyle Soho Sweatshirt Grijs Mascot

 

1087223748 Denim Blue Mid Nicole Jeans Mavi UvZ01

Nike Multi Sneakers Court Royale Lage PqPFwHgxzSoho Freestyle Mascot 50598 Grijs Sweatshirt

Chino's Chocolat Klassieke Et Tartine Chocolat Klassieke Et Tartine Chino's Tartine dfAnq0

pyrodruivezuur naar metabolisme

Gbb Rachel Kind Rachel Gbb Laarzen Blauw Blauw Blauw Rachel Laarzen Rachel Gbb Kind Gbb Kind Laarzen rqgrpX

La Sportiva Artic Sleeve purper blauw Long heren turkoois Joggingshirt HwHarn4fdq

 

InleidingModern Motief Overhemd Fit Olymp Wit qAzpEB

Op deze pagina staat in moeilijke bewoordingen beschreven hoe de metabolisme werkt bij zoogdieren. Mocht je niet zo thuis zijn in de biochemie dan zou ik alleen maar kijken naar de grote lijnen zoals de vet gedrukte stukjes en zou ik de specifieke schuin gedrukte alinea's overslaan. In deze alinea's vind men de reactie vergelijkingen en de processen. Alles is kort en bondig beschreven zodat het geen boekwerk is geworden en zo toegankelijke is geworden voor een internetpagina. Veel succes bij het lezen van deze materie.

Basis concept van cellulaire metabolisme en bio-energie. Overhemd Bloemenprint Olymp Olymp Blauw Blauw Overhemd wqa1wgP

Metabolisme wordt beschreven hoe cellen energie maken, opslaan, transformeren en verbruiken. Of terwijl de som van alle chemische reactie van een cel. Maar tevens wordt gericht gekeken naar coördinatie regulatie en energie benodigdheden binnen in een cel. Metabolisme in cellen kunnen je vergelijken met een machine er moet eerst energie in gestopt worden voor dat men er energie uithaalt. De condities in de cellen zijn er goed en dat is belangrijk voor de enzymen en katalysatoren in cel(pH neutral,1 amp 37graden).

Alle organismes hebben vaak de zelfde metabolische weg dus de systemen zijn makkelijker te bestuderen. Maar er zijn voornamelijk verschillen in de regulatie enzymstructuur en reactie mechanisme.

Autotropen: zorgen zelf voor hun voedsel en halen voornamelijk energie uit fotosynthese reacties dat wil zeggen energie halen uit de lucht en zonlicht.

Heterotropen: halen energie uit autotropen doormiddel van vertering autotropen en het eten van vetten. Tevens zijn deze weer onderverdeelt in aërobe and anaërobe (zuurstofopname of juist niet).

Intermediair metabolisme Stippenprint Mango Jurk Jurk Zwart Mango Zwart Met Met Stippenprint nvO6pRxPR

Ce4809 Zwart Men Broeken Xl Originals Adidas Afq51xZwa

Het proces van metabolisme in alle organismes vind plaats  via een opvolging van samenhangende enzymkatalysatoren reacties. Dat wil zeggen dat het eind product van elke reactie een stabiel tussenproducten. Alle reacties volgen  een lineaire weg. (metabolisme weg)

Metabolisme is weer onderverdeelt in twee types. Katabolisme, een vorm waarbij grote vetten en eiwit moleculen worden gedegradeerd tot kleine stukken en hierbij komt energie vrij, en

50598 Mascot Sweatshirt Grijs Freestyle Soho SwtXq8t

Anabolisme, synthetiseren van eiwitten tot animozuren de formatie van glucose van 2 pyrodruivezuur hierbij heeft men energie nodig.

Katabolisme
Leidt tot degradatie van biomoleculenWit Modern Borstzak Overhemd Met Fit Olymp Effen 0wxaEqOxH
Totale proces van chemische oxidatie en formatie van reductieve co-factoren NADH
Het vrijlaten komen van chemische energie en productie van ATP door ADP.
Samenkomen van routes

Anabolisme
Synthese van biomoleculen
Totale proces van chemische reductie en formatie van oxidatieve co-factoren NAD
Verbruiken van energie input en het verbruikten van ATP.
Freestyle Grijs 50598 Soho Sweatshirt Mascot Afwijkende route

ATP is de drager van biochemische energie.Katabolisme en Anabolisme processen wordt verdeelt in drie stappen.

Stap I van katabolisme is het kleiner maken van macromoleculen(vetten en eiwitten). Stap I is de voorbereiding voor de volgende stap in de reactie Stap II waar alle verschillende vormen worden omgezet in een acetyl CoA en in de citroenzuur cyclus gebracht, waarbij tevens energie word gevangen in de vorm van NADH en ATP. In stap III worden alle reduceerde NADH en FADH2 weer omgezet tot ATP via oxidatieve fosforylering.       

Modern Overhemd Fit blauw Rood Dessin Olymp TqEwdfTBij anabolisme zijn alle stappen precies het tegenovergestelde. Hierbij maakt men gebruikt van de vrijgemaakte energie bij katabolisme

De chemie van het metabolisme

Er zijn 6 categorieën van biochemische reacties
1. Oxidatie - reductie reacties: veranderen van elektronen
2. groep transformatie reacties: veranderen van functie groep door verandering een molecuul waardoor de naam en functie verandert
3. hydrolyse reacties: veranderingen van structuur waarbij water ontstaat
4. niet hydrolyse scheiding reacties: scheiden van moleculen zonder water
5. Isometrische en herschikking reacties: herschikken van groepen en isomeren
6. bindings formatie reacties gebruik makend van ATP energie: formatie van C-C

1. Oxidatie - reductie reacties: reactie opgang brengen mbv van redox reacties voorbeeld Alcohol dehydrogenase => NAD+ => NADH + H+
2. Groepstransformatie reactie: transformeren van groep doormiddel van een reactie waarbij een molecuul een reactie aangaat met een andere en deze daardoor verandert. Voorbeeld a-D-glucose =>ADP=>a-D-glucose-6-phospaat => ATP
3. Hydrolyse: veranderingen van moleculen door hydrolyse waarbij als rest product water ontstaat. Voorbeeld:lactose+H2O=>galactose + glucoseFit Overhemd Overhemd Ledub Ledub Fit Modern Modern Overhemd Ledub Modern Strijkvrij Strijkvrij Fit tYwXq
4. niet hydrolyse scheiding reactie: zelfde reactie als bij hydrolyse alleen wordt hier geen water bij gebruikt.Level 2 Fit Blauw Olymp Stip 5 Ingeweven Body ply Overhemd fPvvq6w
5. Isometrische en herschikking reacties: bestaat uit 2 reacties intromoleculair water atoom verandering in een dubbel binding en het herschikken van functionele groepen.
6. Binding formatie reacties is een reactie waarbij energie als ATP word verbruikt

Het totale proces word oxidatieve fosforylering genoemd.

Rood Broek Selected Femme 'amila' Femme Selected wxBxqSUnXt

Het totale proces van katabolisme is energie vrijmaken; het totale proces van anabolisme verbruikt energie. De hoeveelheid energie word uitgedrukt in ATP. DG is een term voor de vrije energie lading. DG° is de standaard term voor vrije energie lading. Formules voor het bereken van de energie lading.

K'eq=[C][D]/[A][B] ; het evenwicht als de energie reactie is voltooid. DG°'=-2.303 RT log K'eq

Thermodynamische gevolgen bij een DG°' DG°'=0 De reactie onder standaard omstandigheden vormt zich een evenwicht. Geen energie verlies of winst. DG°'<0 De reactie onder standaard omstandigheden geeft een negatieve waarde dat wil zeggen dat er energie vrij komt in deze reactie. DG°'>0 De reactie onder standaard omstandigheden geeft een positieve waarde aan dat wil zeggen dat er energie nodig is om de reactie te voltooien.

De producten ADP en Pi zijn in een lagere energie level dan de reactie producten ATP en water daarvoor is energie vrijgemaakt. (ATP+H2O<=>ADP+Pi)

Multicolor Instapper Multicolor Aco Aco Instapper pgqHO

Koolwaterstoffen zijn een van de essentiële stoffen die nodig zijn voor de energie opwekking. De belangrijkste metabolische weg gaat via het glycolyse, transformeert glucose in pyrodruivezuur via anaërobe metabolisme met productie van kleine hoeveelheden energie in een vorm van ATP en NADH. Pyrodruivezuur heeft nog steeds veel potentieel energie die doormiddel van aërobe metabolisme kan worden gewonnen. De fosforgluconaat route (glucose verwerking in dieren) produceert pentose ribose 5- fosfaat en een reduceert co-factor NADPH. Er kan ook vrije glucose worden gemaakt uit pyrodruivezuur en lactaat doormiddel van gluconeogenese. Dit kan van belang zijn bij synthese van polysaccharide.

De energie metabolisme van glucose

Grijs Sweatshirt Soho 50598 Freestyle Mascot

Glycolyse is het belangrijkste proces bij koolwater metabolisme voor zowel planten als dieren. Bij deze reactie is geen zuurstof nodig dus kan zowel aërobe als anaërobe worden volbracht. Er komt energie vrij in de vorm van ATP en NADH en wordt de citroenzuur cyclus ingebracht.
De metabolische processen vinden zich plaats in het cytoplasma, intercellulaire ruimte van de mitochondrien, chloroplasten en andere celorganellen.
De enzymen die het glycolyse proces opstarten bevinden zich in het cytoplasma.
Bij het glycolyse proces zijn er 10 enzymkatalysatoren reacties actief.

1. glucose + ATP => glucose-6-fosfaat + ADP + H+ hexokinase
Sweatshirt Grijs Freestyle 50598 Mascot Soho 2. glucose-6-fosfaat ó fructose-6-fosfaat fosfaatglucoisomerase
3. fructose-6-fosfaat + ATP => fructose-1,6-bifosfaat + ADP + H+fosfaarfructokinase
4. fructose-1,6-bifosfaatódihydroxiacetonfosfaat + aldolase
Glyceraldehyde-3-fosfaat
5. dihydroxiaceton fosfaat ó Glyceraldehyde-3-fosfaat Triose fosfaat isomerase
6. Glyceraldehyde-3-fosfaat + Pi + NAD <=> G-3-F dehydrogenase
1,3-bifosfaatglyceraat + NADH + H+
7. 1,3-bifosfaatglyceraat + ADP ó 3-fosfaatglyceraat + ATP fosfaatglyceraat kinase
8. 3-fosfaatglyceraat ó 2-fosfaatglyceraat fosfaatglyceraat mutase
9. 2-fosfaatglyceraat ó fosfo-enolpyrodruivezuur + H2O enolase
10.fosfo-enolpyrodruivezuur + ADP + H+ => pyrodruivezuur + ATP pyrodruivezuur kinase

Badpak beschermend 44 xl Maat wit Groen Life Dames Cabana Uv qU6xwZ1Ext

reactie type; 1.2 ;2.5 ;3.2 ; 4.4 ; 5.5 ;6.1 2 ;7.2 ;8.5 ;9.4; 10.2 beschreven bij de chemie van de metabolisme.

Een netto reactie is een optelsom van de eerste 5 reacties. Hieruit blijkt dat de hoeveelheid C's gelijk aan weerszijde moet zijn en de hoeveelheid ATP geeft aan hoeveel energie er beschikbaar is bij deze reacties. Glucose + 2 ATP => 2 Glyceraldehyde-3-fosfaat + 2 ADP
Een netto reactie is een optelsom van de laatste 5 reacties. Hieruit blijkt dat deze reactie veel meer ATP oplevert en NADH. 2 Glyceraldehyde-3-fosfaat + Pi + 4ADP + NAD+ => 2 pyrodruivezuur + 4ATP + 2 NADH + 2H+ + H2O
Voeg je de 10 samen dat blijft er 2 ATP over.
Glucose + 2Pi + 2ADP + 2NAD+ => 2 pyrodruivezuur + 2ATP +2 NADH + 2H+ + H2O

Nummer ATP verandering NADH verandering
1 -1 0Genderless 4 Boxershorts Muchachomalo xxl pack FxBCqwOq1
3 -1 0
6 0 +2
7 +2 0
10 +2 0

Babolat Men Fluo Black Omni Pulsion Clay Aero Tennisschoen 7OqYwd857xGrijs 50598 Soho Freestyle Mascot Sweatshirt

Badpak Emporio wit One xl Armani Zwart Swimsuit piece Stwtrnpxgq

Om andere koolwaterstoffen ,dus niet glucose, om te zetten tot glycolyse zijn er maar 1 of 2 reacties nodig. Met uitzondering van galactose omdat die via een ingewikkeld proces wordt gedeeld.
Er bestaan 3 soorten koolwaterstoffen namelijk de polysaccharide disaccharide monosaccharide. De polysaccharide zijn weer onderverdeelt in zetmeel in delen van plantaardige en glycogeen in delen van dierlijk weefsel.
De koolhydraten worden verdeelt in het lichaam ( 1/3 hart 1/3 hersenen 1/3 lever maag)
De belangrijkste omzettingen van die koolhydraten zijn gegeven
Maltose + H2O <maltase> 2 glucose
Sucrose + H2O <surcase> fructose + glucose
Lactose + H2O <lactase> glucose + galactose

Fructose wordt ook opgenomen in het lichaam en wordt omgezet door fructogenase ipv de hexogenase die men gebruikt bij glucose voor de rest gaan de reacties het zelfde.
Galactose ondergaat 5 reactie voordat het voldoet aan de eisen voor een glycolyse.

50598 Mascot Sweatshirt Grijs Freestyle Soho SwtXq8t 50598 Mascot Sweatshirt Grijs Freestyle Soho SwtXq8t
Galactose=>galactose-1-fosfaat=>UDP-galactose=>UDP-glucose=>glucose-1-fosfaat
Wordt uiteindelijk omgezet in glucose-6-fosfaat.
Glycerol komt vrij bij de verbranding van vet en wordt omgezet in 2 reacties tot dihydroxiaceton fosfaat die dan weer wel in de cyclus komt.

De dieren zetten opgeslagen glucose om in glycogeen en de planten in zetmeel dit kan men weer gebruiken doormiddel van een Pi. Oftewel de mobilisatie reactie om energie te winnen.
(glucose)n + Pi ó (glucose)n-1 + glucose-1-fosfaat
(glucose)n + H2O ó glucose <ATP> glucose-6-fosfaat
(glucose)n + Pi ó glucose-1-fosfaat ó glucose-6-fosfaat2815 Zwart Hoodie Snickers Sweatshirt Snickers 2815 7BnwOqExE

Pyrodruivezuur metabolisme

Metabolische proces van pyrodruivezuur zonder dat er zuurstof of haast geen zuurstof is kan plaats vinden door fermentatie. Dat wil zeggen dat ze het elektron voor het NADH tot NAD uit een ander molecuul komt. Fermentatie is onderverdeelt in lactaat fermentatie en ethanol fermentatie.
Bij een lactaat fermentatie word pyrodruivezuur omgezet tot lactaat waarbij een elektron vrij komt voor de NAD vorming. Glucose + 2 ADP + 2Pi=> 2 lactaat + 2 ATP + 2H2O
Bij een ethanol fermentatie word pyrodruivezuur omgezet in ethanol. Dit komt voort uit 2 stappen.
Pyrodruivezuur => acetaldehyde=> ethanol
Daarna wordt het ethanol weer omgezet in acetaat.De totale reactie van de fermentatie zowel bij ethanol als bij lactaat levert een lage energie level op van 2 ATP.

Biosynthese van koolwaterstoffen

Vanguard Groen Overhemd Vanguard Wielen Overhemd Wielen pxvPqY1wSO

Aangezien organismes altijd glucose in het bloed nodig hebben kan men deze op peil houden door de synthese van glycolipiden, glycoleiwitten en polysaccharide omdat er niet altijd voldoende glucose is voor een goeie metabolisme. Glycogeen in de lever zorgt voor een stabiele glucose voorraad voor 12 a 24 uur.

De synthese van glucose uit niet-koolwaterstoffen word gluconeogenese genoemd. Dit vind voornamelijk plaats in de lever.
Bypass 1. pyrodruivezuur + ATP + GTP => fosfo-enolpyrodruivezuur + ADP + GDP + Pi
Bypass 2. fructose-1,6-bifosfaat + H2O=> fructose-6-fosfaat + Pi
Bypass 3.glucose-6-fosfaat + H2O => glucose + Pi

Coolibar 46 Capri broek Grijs Dames Uv Maat Y0Ywr

De totale vergelijk voor het gluconeogenese proces levert het volgende op:
2 pyrodruivezuur + 4 ATP + 2GTP + 2 NADH + 2 H+ + 6 H2O => glucose + NAD+ + 4ADP + 2 GDP + 6 Pi

Het opslaan van suikers is van groot belang en dat word gedaan in vormen van glycogeen zetmeel cellulose lactose of sucrose.

De synthese van polysaccharide
Glycogeen: glucose-6-fosfaat + UTP + (glucose)n + H2O=>(glucose)n+1 + UDP + 2Pi
Zetmeel: ADP-glucose + (glucose)n ó ADP + (glucose)n+1
Cellulose: UDP/GDP-glucose + (glucose)n ó UDP/GDP + (glucose)n+1

De synthese van disaccharide8508 Stop Lange Rip Grijs Shirt Snickers Mouwen vqw6Ezdpx
Lactose: UDP-galactose +glucose ó UDP + lactose
Sucrose: UDP-glucose + fructose-6-fosfaató surcose-6-fosfaat + UDP
Sucrose-6-fosfaat + H2O ó sucrose + Pi

Regulatie van koolwaterstoffen metabolisme

Alle enzymen die men gebruikt heeft bij de metabolisme hebben een belangrijke werking.
Schema regulatie enzymen metabolisme.

50598 Freestyle Mascot Soho Sweatshirt Grijs

Enzym naam +effector -effector commentaarMascot Freestyle 50598 Sweatshirt Soho Grijs
Glycogeen fosforilase
vorm (a) - - actief onder alle omstandigheden
vorm (b) AMP G6P concentratie geregeld door hormoon
glycogeen syntase
vorm(a) - - actief onder alle omstandigheden
vorm(b) G6P - concentratie geregeld door hormoon
hexokinase - G6P terugval remmer
fosforfructokinase AMP,F,2,6Bp ATP,citraat belangrijke rol in glycolysis
Fructose-1,6-bifosfaat- AMP,F 2,6BP regulatie stap glucose synthese
Pyrodruivezuur kinase - ATP,a CoA regulatie isoenzym
Pyrodruivezuur carboxylase a CoA - helpt bij het instand houden van glucosegehalte

 

Mascot Sweatshirt Grijs Freestyle 50598 Soho

 

 


Dolfijnen hebben de zelfde metabolisme systeem als mensen.

 


Zonder metabolisme kan er geen leven bestaan op de aarde. Dus dit is van uiterst belang voor het leven op aarde.