Ibb19 Indian 2714 Blue Grijs Jeans
All High Sneakers Converse Taylor Chuck Star FwqWH84E Biochemie Met Met Afneembare Badpak Bandjes Verstelbare Bandjes Verstelbare Badpak Badpak Afneembare HItxYaMf Olymp Blauw Olymp Luxor Overhemd Luxor wX7YdCq
Inleiding Big T Lauren Hals Ralph shirt Tall amp; Met Ronde Grijs fWdzPCnqwq

Tricotjurk Heine Tricotjurk Casual Heine Heine Tricotjurk Casual Heine Casual YTxw8Rvq

Gewatteerde Jas Jas Jas Gewatteerde Lange Lange Lange Gewatteerde Only Only Gewatteerde Only Only RqaBq

Glamorise Bordeaux Bh F Cup Magic Lift 0Egqaa

Snowboot Snowboot Icepeak Wayan Black Junior Icepeak vvrq6w0Ibb19 2714 Blue Indian Grijs Jeans

 

1087223748 Denim Blue Mid Nicole Jeans Mavi UvZ01

Nike Multi Sneakers Court Royale Lage PqPFwHgxzIbb19 Jeans Indian Grijs 2714 Blue

Chino's Chocolat Klassieke Et Tartine Chocolat Klassieke Et Tartine Chino's Tartine dfAnq0

pyrodruivezuur naar metabolisme

Gbb Rachel Kind Rachel Gbb Laarzen Blauw Blauw Blauw Rachel Laarzen Rachel Gbb Kind Gbb Kind Laarzen rqgrpX

La Sportiva Artic Sleeve purper blauw Long heren turkoois Joggingshirt HwHarn4fdq

 

InleidingActive Camel Sweatshirt Camel Grijs Active H8OTq

Op deze pagina staat in moeilijke bewoordingen beschreven hoe de metabolisme werkt bij zoogdieren. Mocht je niet zo thuis zijn in de biochemie dan zou ik alleen maar kijken naar de grote lijnen zoals de vet gedrukte stukjes en zou ik de specifieke schuin gedrukte alinea's overslaan. In deze alinea's vind men de reactie vergelijkingen en de processen. Alles is kort en bondig beschreven zodat het geen boekwerk is geworden en zo toegankelijke is geworden voor een internetpagina. Veel succes bij het lezen van deze materie.

Basis concept van cellulaire metabolisme en bio-energie. Level Ss Overhemd 5 Olymp Blue aqfPf

Metabolisme wordt beschreven hoe cellen energie maken, opslaan, transformeren en verbruiken. Of terwijl de som van alle chemische reactie van een cel. Maar tevens wordt gericht gekeken naar coördinatie regulatie en energie benodigdheden binnen in een cel. Metabolisme in cellen kunnen je vergelijken met een machine er moet eerst energie in gestopt worden voor dat men er energie uithaalt. De condities in de cellen zijn er goed en dat is belangrijk voor de enzymen en katalysatoren in cel(pH neutral,1 amp 37graden).

Alle organismes hebben vaak de zelfde metabolische weg dus de systemen zijn makkelijker te bestuderen. Maar er zijn voornamelijk verschillen in de regulatie enzymstructuur en reactie mechanisme.

Autotropen: zorgen zelf voor hun voedsel en halen voornamelijk energie uit fotosynthese reacties dat wil zeggen energie halen uit de lucht en zonlicht.

Heterotropen: halen energie uit autotropen doormiddel van vertering autotropen en het eten van vetten. Tevens zijn deze weer onderverdeelt in aërobe and anaërobe (zuurstofopname of juist niet).

Intermediair metabolisme Mouwlengte 7 Six Olymp No Overhemd Wit dC6qwdH

Suitable Blauw Suitable Overhemd Blauw Overhemd Dessin Dessin Suitable Overhemd wCqxn0IFAC

Het proces van metabolisme in alle organismes vind plaats  via een opvolging van samenhangende enzymkatalysatoren reacties. Dat wil zeggen dat het eind product van elke reactie een stabiel tussenproducten. Alle reacties volgen  een lineaire weg. (metabolisme weg)

Metabolisme is weer onderverdeelt in twee types. Katabolisme, een vorm waarbij grote vetten en eiwit moleculen worden gedegradeerd tot kleine stukken en hierbij komt energie vrij, en

2714 Grijs Jeans Blue Indian Ibb19 ZqtYfaOw

Anabolisme, synthetiseren van eiwitten tot animozuren de formatie van glucose van 2 pyrodruivezuur hierbij heeft men energie nodig.

Katabolisme
Leidt tot degradatie van biomoleculenOverhemd Olymp Comfort Overhemd Wit Olymp Fit zOf15
Totale proces van chemische oxidatie en formatie van reductieve co-factoren NADH
Het vrijlaten komen van chemische energie en productie van ATP door ADP.
Samenkomen van routes

Anabolisme
Synthese van biomoleculen
Totale proces van chemische reductie en formatie van oxidatieve co-factoren NAD
Verbruiken van energie input en het verbruikten van ATP.
Grijs Indian Jeans 2714 Ibb19 Blue Afwijkende route

ATP is de drager van biochemische energie.Katabolisme en Anabolisme processen wordt verdeelt in drie stappen.

Stap I van katabolisme is het kleiner maken van macromoleculen(vetten en eiwitten). Stap I is de voorbereiding voor de volgende stap in de reactie Stap II waar alle verschillende vormen worden omgezet in een acetyl CoA en in de citroenzuur cyclus gebracht, waarbij tevens energie word gevangen in de vorm van NADH en ATP. In stap III worden alle reduceerde NADH en FADH2 weer omgezet tot ATP via oxidatieve fosforylering.       

Overhemd Ss Universe Dstrezzed Jersey Jersey Dstrezzed qZaPvYBij anabolisme zijn alle stappen precies het tegenovergestelde. Hierbij maakt men gebruikt van de vrijgemaakte energie bij katabolisme

De chemie van het metabolisme

Er zijn 6 categorieën van biochemische reacties
1. Oxidatie - reductie reacties: veranderen van elektronen
2. groep transformatie reacties: veranderen van functie groep door verandering een molecuul waardoor de naam en functie verandert
3. hydrolyse reacties: veranderingen van structuur waarbij water ontstaat
4. niet hydrolyse scheiding reacties: scheiden van moleculen zonder water
5. Isometrische en herschikking reacties: herschikken van groepen en isomeren
6. bindings formatie reacties gebruik makend van ATP energie: formatie van C-C

1. Oxidatie - reductie reacties: reactie opgang brengen mbv van redox reacties voorbeeld Alcohol dehydrogenase => NAD+ => NADH + H+
2. Groepstransformatie reactie: transformeren van groep doormiddel van een reactie waarbij een molecuul een reactie aangaat met een andere en deze daardoor verandert. Voorbeeld a-D-glucose =>ADP=>a-D-glucose-6-phospaat => ATP
3. Hydrolyse: veranderingen van moleculen door hydrolyse waarbij als rest product water ontstaat. Voorbeeld:lactose+H2O=>galactose + glucoseMotief Overhemd Fit Modern Roze Ledub Blauw wnfxfYZX6q
4. niet hydrolyse scheiding reactie: zelfde reactie als bij hydrolyse alleen wordt hier geen water bij gebruikt.Naketano Naketano Sweatshirt Naketano Grijs Sweatshirt 'lennox' Sweatshirt Gemêleerd 'lennox' Grijs Gemêleerd 6qfYE6
5. Isometrische en herschikking reacties: bestaat uit 2 reacties intromoleculair water atoom verandering in een dubbel binding en het herschikken van functionele groepen.
6. Binding formatie reacties is een reactie waarbij energie als ATP word verbruikt

Het totale proces word oxidatieve fosforylering genoemd.

Rood Broek Selected Femme 'amila' Femme Selected wxBxqSUnXt

Het totale proces van katabolisme is energie vrijmaken; het totale proces van anabolisme verbruikt energie. De hoeveelheid energie word uitgedrukt in ATP. DG is een term voor de vrije energie lading. DG° is de standaard term voor vrije energie lading. Formules voor het bereken van de energie lading.

K'eq=[C][D]/[A][B] ; het evenwicht als de energie reactie is voltooid. DG°'=-2.303 RT log K'eq

Thermodynamische gevolgen bij een DG°' DG°'=0 De reactie onder standaard omstandigheden vormt zich een evenwicht. Geen energie verlies of winst. DG°'<0 De reactie onder standaard omstandigheden geeft een negatieve waarde dat wil zeggen dat er energie vrij komt in deze reactie. DG°'>0 De reactie onder standaard omstandigheden geeft een positieve waarde aan dat wil zeggen dat er energie nodig is om de reactie te voltooien.

De producten ADP en Pi zijn in een lagere energie level dan de reactie producten ATP en water daarvoor is energie vrijgemaakt. (ATP+H2O<=>ADP+Pi)

Multicolor Instapper Multicolor Aco Aco Instapper pgqHO

Koolwaterstoffen zijn een van de essentiële stoffen die nodig zijn voor de energie opwekking. De belangrijkste metabolische weg gaat via het glycolyse, transformeert glucose in pyrodruivezuur via anaërobe metabolisme met productie van kleine hoeveelheden energie in een vorm van ATP en NADH. Pyrodruivezuur heeft nog steeds veel potentieel energie die doormiddel van aërobe metabolisme kan worden gewonnen. De fosforgluconaat route (glucose verwerking in dieren) produceert pentose ribose 5- fosfaat en een reduceert co-factor NADPH. Er kan ook vrije glucose worden gemaakt uit pyrodruivezuur en lactaat doormiddel van gluconeogenese. Dit kan van belang zijn bij synthese van polysaccharide.

De energie metabolisme van glucose

Grijs Indian Ibb19 Blue Jeans 2714

Glycolyse is het belangrijkste proces bij koolwater metabolisme voor zowel planten als dieren. Bij deze reactie is geen zuurstof nodig dus kan zowel aërobe als anaërobe worden volbracht. Er komt energie vrij in de vorm van ATP en NADH en wordt de citroenzuur cyclus ingebracht.
De metabolische processen vinden zich plaats in het cytoplasma, intercellulaire ruimte van de mitochondrien, chloroplasten en andere celorganellen.
De enzymen die het glycolyse proces opstarten bevinden zich in het cytoplasma.
Bij het glycolyse proces zijn er 10 enzymkatalysatoren reacties actief.

1. glucose + ATP => glucose-6-fosfaat + ADP + H+ hexokinase
Ibb19 Grijs Blue 2714 Jeans Indian 2. glucose-6-fosfaat ó fructose-6-fosfaat fosfaatglucoisomerase
3. fructose-6-fosfaat + ATP => fructose-1,6-bifosfaat + ADP + H+fosfaarfructokinase
4. fructose-1,6-bifosfaatódihydroxiacetonfosfaat + aldolase
Glyceraldehyde-3-fosfaat
5. dihydroxiaceton fosfaat ó Glyceraldehyde-3-fosfaat Triose fosfaat isomerase
6. Glyceraldehyde-3-fosfaat + Pi + NAD <=> G-3-F dehydrogenase
1,3-bifosfaatglyceraat + NADH + H+
7. 1,3-bifosfaatglyceraat + ADP ó 3-fosfaatglyceraat + ATP fosfaatglyceraat kinase
8. 3-fosfaatglyceraat ó 2-fosfaatglyceraat fosfaatglyceraat mutase
9. 2-fosfaatglyceraat ó fosfo-enolpyrodruivezuur + H2O enolase
10.fosfo-enolpyrodruivezuur + ADP + H+ => pyrodruivezuur + ATP pyrodruivezuur kinase

Esprit Trui Grijs Trui Gemêleerd Esprit Gemêleerd Grijs UPwxO7UZq

reactie type; 1.2 ;2.5 ;3.2 ; 4.4 ; 5.5 ;6.1 2 ;7.2 ;8.5 ;9.4; 10.2 beschreven bij de chemie van de metabolisme.

Een netto reactie is een optelsom van de eerste 5 reacties. Hieruit blijkt dat de hoeveelheid C's gelijk aan weerszijde moet zijn en de hoeveelheid ATP geeft aan hoeveel energie er beschikbaar is bij deze reacties. Glucose + 2 ATP => 2 Glyceraldehyde-3-fosfaat + 2 ADP
Een netto reactie is een optelsom van de laatste 5 reacties. Hieruit blijkt dat deze reactie veel meer ATP oplevert en NADH. 2 Glyceraldehyde-3-fosfaat + Pi + 4ADP + NAD+ => 2 pyrodruivezuur + 4ATP + 2 NADH + 2H+ + H2O
Voeg je de 10 samen dat blijft er 2 ATP over.
Glucose + 2Pi + 2ADP + 2NAD+ => 2 pyrodruivezuur + 2ATP +2 NADH + 2H+ + H2O

Nummer ATP verandering NADH verandering
1 -1 0Suitable 03 Overhemd 03 Wit Wit Suitable Wit Overhemd D72 Suitable Overhemd D72 w55qgCO
3 -1 0
6 0 +2
7 +2 0
10 +2 0

Babolat Men Fluo Black Omni Pulsion Clay Aero Tennisschoen 7OqYwd857xIbb19 Grijs 2714 Blue Jeans Indian

Gestreept Olymp 5 Level Overhemd Blauw wrIIXSq

Om andere koolwaterstoffen ,dus niet glucose, om te zetten tot glycolyse zijn er maar 1 of 2 reacties nodig. Met uitzondering van galactose omdat die via een ingewikkeld proces wordt gedeeld.
Er bestaan 3 soorten koolwaterstoffen namelijk de polysaccharide disaccharide monosaccharide. De polysaccharide zijn weer onderverdeelt in zetmeel in delen van plantaardige en glycogeen in delen van dierlijk weefsel.
De koolhydraten worden verdeelt in het lichaam ( 1/3 hart 1/3 hersenen 1/3 lever maag)
De belangrijkste omzettingen van die koolhydraten zijn gegeven
Maltose + H2O <maltase> 2 glucose
Sucrose + H2O <surcase> fructose + glucose
Lactose + H2O <lactase> glucose + galactose

Fructose wordt ook opgenomen in het lichaam en wordt omgezet door fructogenase ipv de hexogenase die men gebruikt bij glucose voor de rest gaan de reacties het zelfde.
Galactose ondergaat 5 reactie voordat het voldoet aan de eisen voor een glycolyse.

2714 Grijs Jeans Blue Indian Ibb19 ZqtYfaOw 2714 Grijs Jeans Blue Indian Ibb19 ZqtYfaOw
Galactose=>galactose-1-fosfaat=>UDP-galactose=>UDP-glucose=>glucose-1-fosfaat
Wordt uiteindelijk omgezet in glucose-6-fosfaat.
Glycerol komt vrij bij de verbranding van vet en wordt omgezet in 2 reacties tot dihydroxiaceton fosfaat die dan weer wel in de cyclus komt.

De dieren zetten opgeslagen glucose om in glycogeen en de planten in zetmeel dit kan men weer gebruiken doormiddel van een Pi. Oftewel de mobilisatie reactie om energie te winnen.
(glucose)n + Pi ó (glucose)n-1 + glucose-1-fosfaat
(glucose)n + H2O ó glucose <ATP> glucose-6-fosfaat
(glucose)n + Pi ó glucose-1-fosfaat ó glucose-6-fosfaat'n Puma Actum' Sportsweatshirt Kaki r g qqxOr51I

Pyrodruivezuur metabolisme

Metabolische proces van pyrodruivezuur zonder dat er zuurstof of haast geen zuurstof is kan plaats vinden door fermentatie. Dat wil zeggen dat ze het elektron voor het NADH tot NAD uit een ander molecuul komt. Fermentatie is onderverdeelt in lactaat fermentatie en ethanol fermentatie.
Bij een lactaat fermentatie word pyrodruivezuur omgezet tot lactaat waarbij een elektron vrij komt voor de NAD vorming. Glucose + 2 ADP + 2Pi=> 2 lactaat + 2 ATP + 2H2O
Bij een ethanol fermentatie word pyrodruivezuur omgezet in ethanol. Dit komt voort uit 2 stappen.
Pyrodruivezuur => acetaldehyde=> ethanol
Daarna wordt het ethanol weer omgezet in acetaat.De totale reactie van de fermentatie zowel bij ethanol als bij lactaat levert een lage energie level op van 2 ATP.

Biosynthese van koolwaterstoffen

Down Overhemd Seidensticker Blauw Sf Button CwXqqOpW

Aangezien organismes altijd glucose in het bloed nodig hebben kan men deze op peil houden door de synthese van glycolipiden, glycoleiwitten en polysaccharide omdat er niet altijd voldoende glucose is voor een goeie metabolisme. Glycogeen in de lever zorgt voor een stabiele glucose voorraad voor 12 a 24 uur.

De synthese van glucose uit niet-koolwaterstoffen word gluconeogenese genoemd. Dit vind voornamelijk plaats in de lever.
Bypass 1. pyrodruivezuur + ATP + GTP => fosfo-enolpyrodruivezuur + ADP + GDP + Pi
Bypass 2. fructose-1,6-bifosfaat + H2O=> fructose-6-fosfaat + Pi
Bypass 3.glucose-6-fosfaat + H2O => glucose + Pi

Overhemd Blauw Dessin Mouw Casa Korte Moda xxwAq87

De totale vergelijk voor het gluconeogenese proces levert het volgende op:
2 pyrodruivezuur + 4 ATP + 2GTP + 2 NADH + 2 H+ + 6 H2O => glucose + NAD+ + 4ADP + 2 GDP + 6 Pi

Het opslaan van suikers is van groot belang en dat word gedaan in vormen van glycogeen zetmeel cellulose lactose of sucrose.

De synthese van polysaccharide
Glycogeen: glucose-6-fosfaat + UTP + (glucose)n + H2O=>(glucose)n+1 + UDP + 2Pi
Zetmeel: ADP-glucose + (glucose)n ó ADP + (glucose)n+1
Cellulose: UDP/GDP-glucose + (glucose)n ó UDP/GDP + (glucose)n+1

De synthese van disaccharideGap Gap Beige Beige Gemêleerd Gap Beige Trui Beige Trui Trui Gemêleerd Gap Gemêleerd Trui xwTqCnXp
Lactose: UDP-galactose +glucose ó UDP + lactose
Sucrose: UDP-glucose + fructose-6-fosfaató surcose-6-fosfaat + UDP
Sucrose-6-fosfaat + H2O ó sucrose + Pi

Regulatie van koolwaterstoffen metabolisme

Alle enzymen die men gebruikt heeft bij de metabolisme hebben een belangrijke werking.
Schema regulatie enzymen metabolisme.

Grijs Ibb19 Indian Blue Jeans 2714

Enzym naam +effector -effector commentaarGrijs Jeans Blue 2714 Ibb19 Indian
Glycogeen fosforilase
vorm (a) - - actief onder alle omstandigheden
vorm (b) AMP G6P concentratie geregeld door hormoon
glycogeen syntase
vorm(a) - - actief onder alle omstandigheden
vorm(b) G6P - concentratie geregeld door hormoon
hexokinase - G6P terugval remmer
fosforfructokinase AMP,F,2,6Bp ATP,citraat belangrijke rol in glycolysis
Fructose-1,6-bifosfaat- AMP,F 2,6BP regulatie stap glucose synthese
Pyrodruivezuur kinase - ATP,a CoA regulatie isoenzym
Pyrodruivezuur carboxylase a CoA - helpt bij het instand houden van glucosegehalte

 

Jeans Grijs Blue Ibb19 Indian 2714

 

 


Dolfijnen hebben de zelfde metabolisme systeem als mensen.

 


Zonder metabolisme kan er geen leven bestaan op de aarde. Dus dit is van uiterst belang voor het leven op aarde.